Gérard-Jean Galle

Gérard-Jean Galle (1788-1846), de oudste zoon van de beroemde bronzier Claude Galle, nam het familiebedrijf in de rue Vivienne over na de dood van zijn vader. Al snel bewees hij dat hij zijn uitstekende reputatie kon behouden. Hij werd beschouwd als een van de besten in Parijs en had een eliteklantenkring. Tot zijn klantenkring behoorden de hertog van Richelieu, de markies van Martel en burggraaf de la Rochefoucauld. Gérard-Jean en zijn jongere broer Jean-Auguste volgden een opleiding bij hun vader, maar gingen na hun leertijd het leger in. Gérard bleek een briljant soldaat en in 1815 werd hij geridderd. In 1810 vroeg Claude Galle de keizer om verlof van zijn zoons uit het leger, zodat zij het familiebedrijf konden runnen.

In 1815 verloor Napoleon zijn macht en stierf Claude Galle, waardoor Gérards stiefmoeder tijdelijk de leiding kreeg. Kort daarna keerde Gérard-Jean terug naar huis en nam het familiebedrijf over. Later, in 1819, won Gérard een zilveren medaille op de Exposition de l’Industrie voor een uitstekende collectie bronzen beelden die voornamelijk bestonden uit lichtarmaturen en klokkenkasten. Deze laatste leverde hij aan enkele van de beste Parijse klokkenmakers, waaronder Bourdier. Gérard-Jean Galle specialiseerde zich ook in het maken van klokken met bijbehorende kandelaars, waarvan er minstens twee te vinden zijn op het kasteel van Stockholm.

Ontdek de Empire pendules , Empire kandelabers en kandelaars en andere decoratieve kunstvoorwerpen van Gérard-Jean Galle en andere kunstenaars in onze galerie.

×