André-Antoine Ravrio

André-Antoine Ravrio (1759-1814) was een van de grootste Franse bronziers die het werk van bronsgieter (of “fondeur”) leerde bij zijn vader, André. De familie van André Ravrio was al sinds 1661 bronsgieter. In 1774 beval de grote bronsgieter Pierre-Philippe Thomire Ravrio persoonlijk aan bij de comte d’Artois. Slechts drie jaar later, in 1777, werd hij ontvangen als maître-fondeur en in 1790 begon hij zijn eigen bedrijf. Ravrio’s bronzen worden beschouwd als een van de mooiste in hun soort.

Hoewel Ravrio succesvol was tijdens het bewind van Louis XVI, bereikte zijn succes zijn hoogtepunt onder Napoleon Bonaparte. Ravrio nam deel aan de eerste Exposition de l’Industrie in Parijs in 1803. Later in 1806 leverde hij een aantal bronzen meubels voor de appartementen van keizerin Joséphine in de Tuilerieën. Vervolgens werd hij in 1810 benoemd tot bronzier van de keizer. In deze hoedanigheid leverde hij enkele van de mooiste Empire bronzen stukken aan vele van de keizerlijke residenties zoals Fontainebleau, de Tuilerieën, Saint-Cloud, Compiègne en Versailles.

Ontdek de Empire pendules , Empire kandelabers en kandelaars en andere decoratieve kunstvoorwerpen van André-Antoine Ravrio en andere kunstenaars in onze galerie.

×